Omgaan met stress

Onderzoek wijst uit dat het niet effectief is om ‘jezelf’ te zijn. ‘Jezelf zijn’ staat gelijk aan je comfort zone. Uw comfort zone wordt bepaald door een beperkt aantal gedragingen waarbij u zich prettig voelt. Er zijn echter veel situaties die om een aanpassing in uw gedrag vragen. Een gestresst persoon, is een persoon die niet de tools tot zijn beschikking heeft om op een juiste manier te handelen of te reageren. Door te experimenteren met tegenovergestelde gedragsdimensies, wordt u aantoonbaar flexibeler in uw gedrag waardoor stress effectief en aantoonbaar wordt verminderd.

Afvallen

Er is geen onderwerp waar zoveel over geschreven en gesproken wordt. Verschillende methoden vertellen graag dat zij dè oplossing hebben voor u. De realiteit vertelt ons echter dat de verschillende methoden op de langere termijn geen stand houden. Het jojo-effect ligt namelijk altijd op de loer.

Jojo-effect

Vanuit psychologisch oogpunt is het jojo-effect heel eenvoudig te verklaren: de mens is nu eenmaal “lief voor zich zelf”. Vanuit die houding wordt op de automatische piloot geleefd en erop gericht energie te besparen en beloningen te incasseren. Doordat we ons niet meer druk hoeven maken over ons dagelijks voedsel en onderdak (overleven), zijn we ons steeds minder bewust van onze omgeving. Onze automatische piloot slaat als het ware op hol met als gevolg dat we ons vooral laten leiden door prikkelende impulsen uit de omgeving.

Oplossing

De oplossing ligt in ons bewustzijn. Want alleen met ons bewustzijn kunnen we de automatische piloot van koers laten veranderen. Met een programma op maat leert u op een praktische manier vanuit uw bewustzijn (mindful) te leven. Door middel van eenvoudige opdrachten gaat u nieuwe ervaringen opdoen, die uw oude onbewuste patronen gaan doorbreken. U gaat automatisch bewuster eten, meer bewegen en gewicht verliezen. U zit al snel lekkerder in uw vel. En dat is waar het om draait.

Medicatie

Uitgebalanceerde middelen kunnen een ondersteunende bijdrage leveren m.b.t. het “hongergevoel’, en om een betere vetverbranding en dergelijke te bewerkstelligen.

Stoppen met roken

Roken – een gewoonte

‘Koffie drinken’, ‘na het eten’, ‘ergens moeten wachten’, u kunt het wel aanvullen, het zijn allemaal momenten net zoals dat u graag wilt roken. Het zijn vaste patronen in uw leven. Gewoonten en patronen zijn onderdeel van ons onbewuste gedrag, onze automatische piloot. Ook al denken we misschien dat we zelf beslissen wanneer we een sigaret gaan roken, in wezen is het een automatische reactie van het lichaam waar we met onze wilskracht maar weinig invloed op hebben. Psychologisch onderzoek laat zien dat we deze automatische reacties alleen kunnen stoppen door ons anders te gaan gedragen. Want onderzoek laat zien; ‘als je wat anders DOET krijg je ook andere resultaten.’

Als u zou stoppen met roken, zonder uw gedrag en uw omgeving aan te passen, ontstaat er een vervelende situatie. Op gezette tijden blijft de automatische piloot namelijk om die sigaret vragen. U probeert de leegte op te vullen met snacks of nagelbijten. Er ontstaan opnieuw belemmerende gewoonten die u niet helpen het onderliggende patroon te doorbreken.

Aanpak

Met een voor Nederland uniek programma leert u op een prettige manier meer vanuit uw bewustzijn te leven: door middel van eenvoudige opdrachten gaat u nieuwe ervaringen opdoen, die oude patronen laten uitdoven. Geleidelijk werkt u op deze manier naar uw stopdatum toe. U voelt zich snel beter, gaat beter met stress om en u krijgt meer energie. Bijkomend voordeel: mensen die via deze methode gestopt zijn met roken, blijven op hetzelfde gewicht. De garantie voor een duurzaam resultaat.

Gezonder leven

U zou graag gezonder willen leven. U bent gemotiveerd maar weet niet goed waar te beginnen. Door te focussen op wat u graag zou willen, wordt vergeten dat de infrastructuur om gezonder te leven nog aangelegd moet worden. Gezonder leven betekent dat u uw bestaande automatismen doorbreekt, met andere ogen naar uw omgeving gaat kijken en regelmatig iets nieuws doet. Op deze manier doorbreekt u uw oude patronen en ontstaat er een nieuwe manier van kijken, leven en beleven wat de basis zal vormen voor uw nieuwe gezonde leefstijl.