Werkwijze

 

shutterstock_353097350_intakeVoeding en Diëtetiek. De eerste stap is gezet: u hebt besloten om samen met een voedingsdeskundige van NatuGenese een gezondere leefstijl te beginnen. U hebt daarbij de keuze gemaakt voor een orthomoleculair voedingsdeskundige van NatuGenese. Wanneer u contact opneemt met NatuGenese krijgt u een medewerker van ons secretariaat aan de telefoon. Zij plant samen met u een afspraak.

Tijdens het eerste gesprek met de voedingsdeskundige wordt er uitgebreid gekeken naar uw huidige leefstijl. Wat eet en drinkt u gewoonlijk, wat doet u aan beweging, met wie leeft u samen etc. Al deze factoren kunnen van invloed zijn op uw voedingspatroon.

Daarna kijkt de voedingsdeskundige welke aanpassingen in uw voeding kunnen bijdragen aan uw gezondere leefstijl. Uw voedingsdeskundige van NatuGenese maakt in samenspraak met u een realistisch advies. U krijgt geen standaard dieet, maar een praktisch en persoonlijk voedingsadvies afgestemd op uw behoeften, wensen en doelen.

Tijdens vervolgconsulten worden uw voortgang en ervaringen besproken, krijgt u aanvullende informatie en wordt u gecoacht bij de veranderingen in uw leefstijl.

Wat doen wij

shutterstock_88217671_voedselDe orthomoleculair voedingsdeskundige van NatuGenese denkt vanuit de visie dat voeding (orthos) de juiste moleculen vormt voor een optimale gezondheid. Om dat te bereiken, wordt gestreefd naar een op de persoon afgestemde voeding: met als resultaat een leefstijl die alle lichaamsprocessen ondersteunt en bevordert. Denk bijvoorbeeld aan het bevorderen van de gezondheid of het herstel bij/na ziekte.

De orthomoleculair voedingsdeskundige start bij een gezonde, passende voeding die, indien de situatie dat vereist, aangevuld kan worden met therapeutica (vitamines, mineralen, enzymen, probiotica, kruiden e.d.) om een optimale conditie te bereiken.

Er wordt vanuit gegaan dat het totaal van voeding, leefstijl en eventuele suppletie een vitaliserende uitwerking heeft op zowel lichamelijk en geestelijk welbevinden.

Een juiste levensstijl (bewegen, ontspanning en geestelijk bewust zijn) bevordert en ondersteunt alle lichaamsprocessen.

Het doel is om klachten te doen verdwijnen of voorkomen door de achterliggende oorzaak te achterhalen en deze te herstellen. Preventie speelt in onze visie een grote rol omdat voorkomen altijd eenvoudiger is dan te genezen.

Bij consulteren kunt u denken aan:

U kunt de orthomoleculair voedingsdeskundige van NatuGenese voor preventie en behandeling bezoeken. Bij preventie kunt u denken aan:

  • De voedingscheck. Is bij u de voeding al afgestemd op uw persoonlijke situatie?
  • Problemen met gewicht.
  • Telkens last van lichamelijke klachten. Uw voedingstoestand kan hier zomaar de reden van zijn.
  • Regelmatig reizen. Met advies kunt u een jetlag voorkomen.
  • Gezond oud worden. Wees er op tijd bij!
  • De juiste weerstand. Heeft u bijvoorbeeld een goed werkende darmflora?
  • Altijd maar die moeheid en weinig zin in eten. U kunt uzelf met een goed voedingsadvies uit de negatieve cirkel halen.

Natuurlijk kan het ook zijn dat u (andere) klachten of een diagnose heeft, waarvoor u een orthomoleculair voedingsdeskundige wilt bezoeken. Neem ook dan contact met ons op.